Bus

 

 

De wereld ontdekken, maar deze keer met eigen vervoer. Nadat wij vier jaar geleden een reis maakten door Zuidoost AziĆ« wisten wij zeker dat wij dat wilden. Terug in Nederland op zoek gegaan naar een vervoermiddel dat een overland reis richting AziĆ« aan zou kunnen.  Na een zoektocht van anderhalf jaar vonden we de perfect match: een Mercedes 508 ex- legerambulance. Duitse degelijkheid gegoten in een stoer jasje. Voldoende ruimte in de bus om niet gillend gek te worden en niet onbelangrijk: onderdelen die over de hele wereld te verkrijgen zijn.

 

DSC_7209.jpg

 

 

De bus verkeert technisch gezien in perfecte staat, maar de camperinrichting kon nog wel een metamorfose gebruiken. Na een jaartje test rijden en kamperen hebben wij in augustus 2009 de hele bus leeg getrokken om hem vervolgens weer vanaf het staal op te bouwen. Ons eigen paleis zouden wij wel even zelf bouwen. Een klus die uiteindelijk veel meer werk bleek te zijn dan wij als onervaren klussers ooit hadden kunnen bedenken. Maar het resultaat mag er zijn!

 

De bus die in zijn zestien jaren militaire dienst vooral de kazerne van binnen zag, kan nu eindelijk laten zien uit welk staal hij gesmeed is. Het avontuur tegemoet! 

 

DSC_7214.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.