De alledaagsheid der dingen

Vanuit een regenachtig La Teste de Buch (zuid west Frankrijk), vanaf de parkeerplaats bij de Mac Donald’s (want daar hebben ze wifi) hier onze tweede blog.

DSC_7178.jpg

Hoe ziet ons nomaden bestaan er nu eigenlijk uit? Het is nog wel even wennen. Maar juist wanneer alles om je heen veranderd, grijp je terug op routines. Dat vaste patroon ontstaat bij ons ook al een beetje. ‘S Morgens opstaan wanneer je wakker wordt. Daarna een frisse Franse okseldouche (voor de niet kenners: deo). Dan heerlijk ontbijten (aan onze tafel, want buiten is nog te koud en bovendien hebben we nog geen stoelen). Lekker baguette met vijgenjam, franse kaasjes en verse koffie uit de perculator (caffeine vrij natuurlijk).

Daarna is het tijd om het nabijgelegen stadje te ontdekken en even lekker de toerist uithangen. De Dordogne, waar we de afgelopen paar dagen waren, deed het wat dat betreft goed: Middeleeuwse stadjes, te pitoreske dorpjes en overal grotten, heuvels en riviertjes.

Dordonge

Aan het einde van de dag lekker boodschappen doen in een van de Franse hypermarche’s. Alleen… die zijn duur!!  Dus hebben we sinds kort de budget-supermarkt ontdekt, want we willen het nog wel een tijdje volhouden met ons budget.

Begin van de avond is het tijd om een nieuw plekje te zoeken. Voordat het donker is willen we ergens staan, want dat voelt gewoon beter. Op de route-navigatie klikken we een schijnbaar afgelegen plekje in de natuur aan. Soms is het niks en rijden we verder, maar na wat links en rechts hebben we tot nu toe steeds erg mooie plekjes gevonden! Bijvoorbeeld aan de rivier La Vezere, in een weide met loslopende koeien en vlakbij een kasteeltje.

We moeten, als stadsmensen, wel even wennen aan het slapen in het pikkedonker in de middle of nowhere. Het is meer een gevoel, dan dat het echt niet veilig is, en het gevoel wordt steeds beter. Langzaam worden wij dus echte nomaadjes in ons super de luxe bussie!

De spanning en sensatie die we vooraf hadden (” we gaan straks op reis!”) Is niet alleen vervangen door ” Jeej, we zijn op reis!”. Elke dag is anders, elke plek is anders en we weten steeds niet waar we overmorgen of volgende week zullen zijn. Zijn we aan het golfsurfen? Hebben we plots een leuk baantje gevonden voor twee weken? Of is het rot weer en rijden we naar zuid Spanje? Spannend blijft het dus. Go with the flow! Ben benieuwd waar die ons gaat brengen.

 Copyright © 2010 Roderick Polak & Marleen Laverman – All Rights Reserved

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.